İLETİŞİM 0262 643 74 47

Bizden Haberler

SES YALITIMINDA ÇÖZÜMLER

SES YALITIMINDA ÇÖZÜMLER

Konutlarda Ses Yalıtımı 

 

Konutlarda Ses Yalıtımı Haber

Resmi Gazete'de yayımlanan ve bir yıl sonra yürürlüğe girecek yönetmeliğine göre, artık binalarda ses yalıtımının daha iyi sağlanabilmesi için önlemler alıncak.
Ruhsat alabilmek için akustik performans belgesi almak şart. Binalarda akustik performans değerleri haberler


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, şehir hayatının en büyük sorunlarından biri olan gürültü kirliliğine karşı, binalarda kullanılan yalıtım sistemlerinin teknik kuralları tespit edildi. 
 

SES YALITIM MALZEMELERİ 

Ses yalıtımı olmayan binaya ruhsat verilmeyecek! konutlarda ses yalıtımı ;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü kirliliğini en aza indirmek için binalarda her türlü tasarım, yapım, kullanım, bakım ve işletim bakımından uyulacak kurallar üzerine hazırladığı yönetmelikte gürültüye karşı önlem alınmayan binalara yapı ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.

Bakanlıkça hazırlanan "Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Daha önce karayolu, demiryolu ve havaalanları gibi ulaşım alanlarıyla şantiye, atölye, imalathane gibi tesisler ve eğlence mekanları için çevresel gürültü sınır değerlerini belirleyen Bakanlık, yeni düzenlemeyle de şehir hayatının en büyük sorunlarından biri olan gürültü kirliliğine karşı binalarda kullanılan yalıtım sistemlerinin teknik kurallarını belirledi. 

konutlarda ses yalitimi haberleri

Yönetmelikte, her türlü yapı, bina, tesis ve işletmede insanların maruz kalacağı, binaların dışından veya içinden kaynaklanan gürültülerin, kişilerin huzur ve sükununa, beden ve ruh sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirecek iyi işitme ve algılama koşullarının sağlanması amacıyla tasarım, yapım, kullanım, bakım ve işletim bakımından uyulacak kurallar detaylı olarak sıralandı. 

KOMŞU GÜRÜLTÜSÜ DE YÖNETMELİKTE

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde inşa edilecek resmi ve özel her türlü yapıyı kapsamı içine alan yönetmelik, bina, tesis ve işletmelerde insanların maruz kaldığı ulaşım, sanayi, yapım ve insan kaynaklı gürültüler gibi dış çevre gürültüleriyle yapı içinde oluşan komşuluk gürültüleri, darbe sesleri, mekanik sistem ve servis ekipmanlarının gürültüleri ve cihazlardan yayılan mekanik titreşimlerin kontrol altına alınmasına yönelik önlemleri içeriyor. 

Binalarda gürültüye karşı alınması gereken önlemler, akustik konularında mimari ve mekanik tasarım öğeleriyle yapı elemanlarından beklenen performans değerleri yönetmelikte detaylı olarak tanımlandı. 

yan daire ses yalitimi haberleri

DUVARLARA "SES" ÖNLEMİ

Yönetmeliğe göre, artık binalarda konuşma gibi doğrudan bitişik odalara iletilen sesin bu mekanlarda yaşayanları olumsuz etkilememesi için ilave önlemler alınacak. Mekanları ayıran duvarlar ses geçişini en aza indirecek şekilde yapılacak.

Aynı şekilde, konut içinde yürüme gibi darbeyle yayılan sesin iletimini ve gürültü oluşturmasını engellemek için döşemeler belirli koşulları sağlayacak.

Tesisattan kaynaklanan gürültü ve titreşimlerin yanı sıra yapı elemanları vasıtasıyla iletilen seslerin miktarını azaltmak için de binada duvar, döşeme, pencere gibi unsurlar belirlenirken malzemelerin ses yalıtım özelliği dikkate alınacak. 

Konutların yanı sıra okul, hastane gibi halkın yoğun olarak bulunduğu binaları da kapsayan yönetmelik, bir yıl sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak: İnşaat sektöründe yeni yönetmelik 

Ses yalıtımı olmayana ruhsat yok Tüm binalara insanların ruh sağlığının korunması ve huzurunun sağlanması amacıyla gürültü kriterleri getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü kirliliğini en aza indirmek için binalarda her türlü tasarım, yapım, kullanım, bakım ve işletim bakımından uyulacak kurallar üzerine bir yönetmelik yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, binalarda mekan içi gürültü sınır değerleri ve ses yalıtım sınır değerleri belirlenecek. Artık gürültüye karşı önlem alınmayan binalara yapı ruhsatı verilmeyecek. Yeni yapılan veya proje tadilatı ile kullanım amacı değiştirilen bina veya binadaki bağımsız birimlerde yönetmelikte öngörülen esaslara göre imalat yapılmadığının tespiti halinde, bu eksiklikler giderilinceye kadar binaya yapı kullanma izin belgesi verilmeyecek. Akustik uzmanları binalarda uluslararası standartlara uygun akustik testler yapacak. Binaların gürültüye karşı korunması hakkındaki yönetmelik bir yıl sonra yürürlüğe girecek. 

 

SES YALITIMI NEDİR ?

Ses yalıtımı bir ortamda oluşan seslerin başka bir ortama geçiş yapmasına engel olmaktır. Gürültünün zararlı etkilerinden korunmak amacıyla yapılmaktadır. Rahatsız edici seslerin insanların yaşantılarına olumsuz etki etmemesi adına yapılan bir uygulamadır. Daha huzurlu bir yaşam alanı oluşturabilmek amacıyla ses yalıtımı önemlidir.Daha huzurlu bir yaşam alanı oluşturabilmek amacıyla ses yalıtımı önemlidir.Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda (okul, yurt, konut, otel, iş yeri vb.). Yoğun ses temposunun olduğu alanlar (jeneratör, kalorifer, hidrofor, asansör dairesi gibi) ses izolasyon uygulamaları yapılması gereken alanlardandır.

 

Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda (okul, yurt, konut, otel, iş yeri vb.). Yoğun ses temposunun olduğu alanlar (jeneratör, kalorifer, hidrofor, asansör dairesi gibi) ses izolasyon uygulamaları yapılması gereken alanlardandır.
Ses yalıtımı bir ortamda oluşan seslerin başka bir ortama geçiş yapmasına engel olmaktır. Gürültünün zararlı etkilerinden korunmak amacıyla yapılmaktadır. Rahatsız edici seslerin insanların yaşantılarına olumsuz etki etmemesi adına yapılan bir uygulamadır

SES YALITIMININ AVANTAJLARI

Ses yalıtımı uygulamaları ile insan yaşantısında sağlıklı ve konforlu ortamlar meydana gelebilmektedir. Ses problemlerinin gürültü, davranış bozukluğu, çalışma verimindeki düşüş, psikolojik ve fizyolojik yöndeki olumsuzluklara karşı sağlıklı ve konformlu bir etken sağlamaktadır. 

 

SES YALITIM MALZEME ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Mantarlı Kauçuk ,Süngerpan ,Bariyerli Akustik Sünger,Zemin Kauçuk Levha, Heraklit Ahşap Yünü,Bariyerli Süngerpan, Kauçuk Tabanlı Akustik Halı,Ses Yalıtım Bandı, Bariyerli Akustik Süngerpan, Akustik Karo Halı, Aks Rapid Sünger Yapıştırıcı, Mantar Şilte, Epdm Ses Bariyeri

Ses yalıtım malzemeleri

SES YALITIM MALZEMELERİ NASIL UYGULANIR?

Zemin malzemeleri parke ya da şap altında kullanılmaktadır.Mantarlı kauçuk parke altına serilerek kauçuk levha da şap altında uygulanmaktadır.
Kauçuk tabanlı akustik halı ise zemine serilerek uygulanır.Sadece ek yerleri yapıştırılmaktadır. Süngerpan duvar ya da tavanda mevcut duvarın yüzeyine yapıştırılarak uygulanır.Daha sonrasında çelik ya da ahşap karkas ile 5 cm hava boşluğu oluşturulacak alçıpan ile üzerine kapatılır.Gerekli görülürse zemin uygulamalarında da kullanılabilir.

Ses yalıtım bandı ise yardımcı malzeme olarak kullanılır.Aks rapid sünger yapıştırıcısı akustik süngerleri yapıştırmak için kullanılmaktadır. EPDM ses bariyeri tavan, duvar, zemin ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemedir.Duvar yada tavan uygulamalarında 2 alçıpan arasında uygulanmaktadır.Ses yalıtım süngerlerine lamine edilerek de uygulanabilir.Zemin uygulamalarında parke altında da kullanılabilir.

Bariyerli ses yalıtım süngerleri özel yapıştırıcısı ile yapıştırılarak uygulanmaktadır.

SÜNGERPAN

rebonded bondex süngerpan sünger ses yalıtım malzemesi

Süngerpan, rebonded bondex ses kesici izolasyon süngeri yüksek yoğunlukta üretilen, sünger parçalarının tekrar sıkıca yoğun birleşiminden oluşan süngerlerdir. Yüksek frekanslı sesleri kesebilen bondex ses kesici süngerler duvar tavanlarda ses yalıtımı amacıyla hatta zeminlerde de titreşim emici malzeme olarak kullanılabilir.

BARİYERLİ BASOTECT SÜNGER

heavy layer epdm pvc bariyerli bariyerli melamin sünger fiyatları

Bariyerli basotect sünger, melamin foam adı verilen basotect melamin köpükten elde edilmiş açık hücreli akustik süngerin ağır ses bariyeri lamine edilmiş modelidir. Akustik ses kalitesi artırımı sağlanmak istenilen ortamlarda aynı zamanda ses yalıtımı da gerekli ise bariyerli modeli tercih edilmelidir.Beyaz yada gri renkteki melamin köpük ses emicidir. Yankı yalıtımı sağlamaktadır. Çınlama gibi ses bozukluklarını ortadan kaldırır. Ses geçişlerini engelleyebilmesi için yardımcı malzeme olarak iki akustik melamin köpük arasına ağır ses bariyeri lamine edilir. Böylece daha verimli bir performans elde edilir.

BARİYERLİ AKUSTİK SÜNGERPAN

heavy layer epdm pvc bariyerli bariyerli akustik rebonded bondex süngerpan fiyatları

Bariyerli akustik süngerpan, bondeks sünger sıkıştırma işleminden geçirilmiş yoğunluğu yüksek olan bir malzemedir. Akustik sünger çınlama, yankılanma gibi vb. ses sorunlarını oluşmasına izin vermeyen ve seslerin kalitesini bozulmadan anlaşılmasını sağlayan bir süngerdir. Ses bariyeri ise yüksek yoğunlukta elde edilen ses kesici yapıdadır. Bu üç malzemenin birleşmesinden bariyerli akustik bondeks oluşturulmaktadır.

BARİYERLİ AKUSTİK SÜNGER

heavy layer epdm pvc bariyerli yanmaz akustik sünger fiyatları

Bariyerli akustik sünger, alt yüzeyinde düz yanmaz akustik köpük veya rebonded süngerpan, üst yüzeyinde akustik labirent,piramit,yumurta gibi formlarda üretilen ses emici akustik sünger olan ve bu iki süngerin arasına epdm ağır kauçuk ses yalıtım bariyeri uygulanmış ses yalıtım süngeri çeşididir. Akustik süngerler yüksek sesleri tek başına etkili ve yüksek performanslı olarak önleyemezler.

BARİYERLİ REBONDED SÜNGERPAN

heavy layer epdm pvc bariyerli rebonded bondex süngerpan fiyatlar

Bariyerli süngerpan, ile epdm adı verilen ses yalıtım bariyerinin birleştirilip daha etkili performans elde edilmesi amacıyla kullanılan ses izolasyon malzemesidir. Bu malzemeleri ayrı ayrı ele alacak olursak süngerpan sıkıştırılmış ses yalıtım süngeridir. Ses kesici özellikte bir üründür. Ses yalıtım uygulamalarında şiddetli gürültü olan ortamlarda yetersiz kaldığı durumlarda ses bariyeri ile beraber kullanılmaktadır.

HERAKLİTE AHŞAP YÜNÜ

heraklite ahşap ses yalıtım paneli ahşap yünü

Heraklite ahşap yünü‘nün yapılışı ahşap talaşının rendelenmişi ve çimentonun özel metotlarla levha haline getirilmesiyle oluşur. Heraklite ahşap levhalar çok dayanıklıdır. Çimento, ağaç liflerinin tabii elastikiyet özelliğini muhafaza eder. Heraklite ahşap yünü sadece ses yalıtımı sağlamaz, ısı yalıtımında çok iyi bir yalıtım malzemesidir.

SES YALITIM BANDI

ses yalıtım alçıpan profil üzeri pencere kenarı bandı fiyatları

Ses yalıtım bandı, kapı araları ve boşluklara kullanılan kendiliğinden yapışkanlı ses yalıtım malzemesidir. Alçı levha bölme ve giydirme duvar yapımında galvanizli çelik sac profillerinin altına yapıştırılır ses yalıtım bandı, ses köprülerini ortadan kaldırarak duvarların ses yalıtım performansını artırır.

AKS RAPİD SÜNGER YAPIŞTIRICI

akustik sünger yapıştırıcısı solid bazlı yapıştırıcı

Aks rapid sünger yapıştırıcı, yanmayan, solvent bazlı, tek komponentli, püskürtülebilecek, kuvvetli yapıştırıcılığı olan bir yapıştırıcıdır. PU yumuşak köpük, dokunmuş ve dokunmamış mensucat, deri vb. ürünler ile metal, ahşap, ABS ve PS esaslı plastikler ve solvente dayanıklı diğer malzemeler için uygundur.Uygulamadan önce yüzey iyice temizlenmelidir.Malzemelerden biri yüksek emme gücüne sahipse, yapıştırıcı uygulanacak yüzeylerin ikisine de sürülmelidir.

EPDM SES BARİYERİ

heavy layer epdm ses bariyeri fiyatlari ses kesici bariyer

Epdm kauçuk ses bariyeri, yoğun gürültünün kesilmesi için istenilen yerlerde süngerler arasına uygulanan ses yalıtım malzemeleridir. EPDM direk kesilmesi isteniyorsa kullanabilmektedir. Akustik Süngerler ile birlikte çalışabilir epdm bariyerleri mükemmel akustik performans ve dayanıklılık sağlamaktadır. Ses bariyeri tavan, duvar, zemin ses yalıtımlarında kullanılabilir.

MANTARLI KAUÇUK

mantarlı kauçuk levha zeminpan ses yalıtım malzemesi

Mantarlı kauçuk, inşaat sektöründe duvar, zemin ve çatılarda tercih edilen ses ve ısı izolasyonunda mükemmel performans sağlayan ses izolasyon malzemeleridir. Kauçuk Mantar granül mantarların kauçuk ile karşılaştırılması sonucu hazırlanan blokların dilimlenmesiyle istenilen kalınlık ve ölçülerde üretilebilmektedir. Ayrıca makine temellerinde de vibrasyon emici olarak kullanılabilmektedir.

ZEMİN KAUÇUK LEVHA

kauçuk levha zeminpan ses yalıtım malzemesi fiyatları

Zemin kauçuk levha, zeminlerde parke ve şap altında kullanabileceğiniz titreşimli ve darbeli sesleri engelleyen kauçuk levha, ses yalıtım malzemesidir. Ayrıca çalışma alanlarındaki pürüzlü yerleri tamamıyla kapatarak tam bir izolasyon sağlamaktadır.Zemin ses izolasyonu malzemesidir.Şap altı, Parke altı veya zemine serili olarak kullanılabilir.Kauçuk mantar levhalar ses ve ısı izolasyonunu kusursuz yapması dolayısıyla inşaat sektöründe duvar,zemin ve çatılarda tercih edilmektedir.

KAUÇUK TABANLI AKUSTİK HALI

akustik kauçuk tabanlı rulo halı ses yalıtım malzemesi

Kauçuk tabanlı akustik halı, ses emici özelliğiyle ses yalıtımı sağlar ve konulan zeminde kaymaları engeller. Fevkalade Güçlü Aşınmaz. Leke Tutmaz. Boyutsal sabittir.Çekmez Kırılmaz potluk yapmaz. Su ve normal deterjanla yıkanabilir. Yıkandığında hoş olmayan koku kalmaz.Tabanda meydana gelen titreşimleri önlemesi akustik halının en büyük özelliğidir.

AKUSTİK KARO HALI

akustik karo halı ses yalıtım malzemesi fiyatları

Akustik karo halı, genellikle 50×50 cm. ebatlarındaki karo halılar kendinden tabanlı oluyor. Ayrıca en iyi performans gösteren polyamid (PA) ipliğine sahip karo halılarda renk solması olmuyor, yoğun kullanılan bölgeler ile az yoğun kullanılan bölgeler arasında renk farklılıkları görülmüyor. Kir-leke gizleyen ve bunlara direnç gösteren karo halılar, endüstriyel temizlik malzemelerine dayanıklı olup koku, nem ve rutubet yapmıyor.

MANTAR ŞİLTE

mantar levha zeminpan parke altı ses yalıtım malzemesi fiyatları

Mantar şilte, binalarda zemin için topuk ve titreşim seslerine karşı gayet etkili performans sağlayan mantar şiltesi ses izolasyon uygulamalarında kullanılabilmektedir. Şap ve parke altında kullanılan ses izolasyon malzemesi titreşim kaynaklı sesleri engellemektedir. Granül mantarların kauçuk ile harmanlanma sonucu hazırlanan blokların dilimlenmesiyle istenilen kalınlıkta üretilmektedir.

Ses Yalıtımı Nedir ? | Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ?

Titreşim yaratan bir kaynağın havada dağılmasıyla oluşan fiziksel olaya ses denir. Ses yalıtımı sesi az geçiren veya çok geçiren malzemelerin kullanılması gürültüyü önler. İnsanların yaşamını kolaylaştırmak için gerekli olan her yerde kullanmak herkes için önemlidir. Ses yalıtımını sosyal alanlarda da kullanmak mutlaka gereklidir. Günümüzde gürültüyü önleyen ses yalıtım malzemeleri ileri teknoloji ile üretilmiştir.Bu malzemeler sayesinde rahat sessiz bir yaşam sürebilirsiniz.. Ses Yalıtımı Nedir?

Ses yalıtımı sesin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla yapılan yalıtım türüdür.Ses yalıtımının amacı sesin ortamdaki yayılmasını kontrol altına almaktır. Ses bir ortamda yayılırken önüne bir engel çıktığı zaman, diğer fiziksel olaylar gibi davranır. Yani sesin bir bölümü çarparak geri yansır. Bir bölümü önünde bulunan engel tarafından yutulur. Bir kısmı da önünde bulunan engelin diğer tarafına geçer. Bu sebeple her malzemenin bir ses yutma potansiyeli vardır. Ses yalıtımı yapılırken bu ses yutma potansiyelleri en yüksek olan maddeler kullanılır.

 Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Ses Yalıtımı Nerelerde Yapılır ?

Ses yalıtımı iş ortamları fabrika gibi gürültünün yoğun olduğu sesin zararlı etkisi bulunan hastaneler,okullar ve konutlar gibi yerlerde yapılması tercih edilir.Tabi sadece böyle yerlerde değil çevreye yaydıkları sesler sonucu rahatsızlık veren malzemelerin olduğu yerlerde kullanılır.

 Ses Yalıtım Uygulamalarında Kullanılan Malzemeler

Kullanım Alanları

Eğlence yerleri,kalorifer,hidrofor,jeneratör,tekne motorları vb. Örneğin; sinema salonları,konser alanları,tiyatro salonları,konferans salonları,ses kayıt stüdyoları vb.

 Ses Yalıtım Kullanım Alanları

Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ?

Ses karmaşalarının etrafa yayılmasına etki olarak yapılan uygulamalar arasında ses yalıtım uygulamaları yer almaktadır. Ses Yalıtımı yapılırken sesi geçirmeyen veya daha az ses geçişi sağlayan malzemelerin kullanılması önerilmektedir. Aşırı gürültülü ortamlarda yalıtım malzemelerinin kullanılması gürültüyü önler yani etkili bir ses yalıtımı sağlanır. Ses dalgalarının etrafa yayılmadan direk ses geçişini engelleyen ses yalıtım malzemeleri ile bir çok alanda ses kesintisi sağlayabilirsiniz. 

Akustik Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Yaşanılan okul, konut, iş yeri vb. binalar ile çevrede istenmeyen sesleri yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden kurtulabilirsiniz. Ses Yalıtım Uygulamaları genel olarak Kayıt Stüdyoları, Sinema, Konser Salonu vb. mekanları istenmeyen seslerden yalıtarak gerekli kullanım koşullarını oluşturmak; Jeneratör, Hidrofor, Kalorifer vb. gürültülü mahalleri yalıtarak çevreye yaydıkları gürültüyü azaltmak amacı ile yapılan uygulamalara Ses Yalıtımı denir.

Akustik Ses Yalıtım Süngerleri

İnsan üzerinde zararlı etkileri en aza indirgemek için alınan önlemleri kapsayan ses yalıtım uygulamaları temel olarak bilinmektedir. Ses geçişinde etkili bir çözüm sunan ses yalıtım uygulamaları ile daha huzurlu bir ortam elde edilebilmektedir. Kentleşmenin plansız yürüdüğü bölgelerde, gürültü insan sağlığını ve konforunu olumsuz etkilemektedir. Trafik sesleri, havaalanı çevresindeki yerleşim bölgesinde duyulan şiddetli gürültü, satıcı sesleri, komşudan gelen konuşmalar insanlar tarafından farklı dozlarda gürültü olarak algılanabilmektedir.

Akustik Yalıtımlı Oda

Bazı alanlarda alanlarda ise, düşük ses seviyesi, işin gereklerinden biridir.Radyo yayıncılığında ve müzik stüdyolarında ses seviyesinin düşük olmasının gerekmesi, bir hastanede hastalara sessiz ve huzurlu bir ortam oluşturmak için, okulda dışarıdan gelen sesleri kesmek, bina yapım aşamasında çözülmesi gereken sorunlardandır.

 

Evlerimize kapandığımız, işlerimize sarıldığımız, gürültü kirliliğinin dört bir yanımızı sardığını anladığımız şu günlerde, ses yalıtımı çözümlerinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz

Bir yandan gürültü farkındalığımız artarken bir yandan da yeni çözümler arıyoruz. Tam da bu noktada kişisel yaşam alanlarımızda, ofislerde, ses kalitesi vekonforunun deforme olduğu mekanlarda yüksek değerlerde ses yalıtımı sağlayan Knauf,üstün performanslı çözümleriyle kullanıcısına ulaşıyor ve gürültüyü kontrol altına almayı mümkün kılıyor.

Her yıl 26 Nisan’da Avrupa Birliğinin bir kuruluşu olan Avrupa Çevre Ajansı (EEA- European Environment Agency) tarafından ilan edilmiş olan “Gürültü Farkındalık Günü” kutlanıyor. Kişilerin ve toplumun sağlığı üzerinde gürültünün olumsuz etkileri konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanan bu gün; evlerimize kapandığımız, işlerimize sarıldığımız, gürültü kirliliğinin dört bir yanımızı sardığını anladığımız şu günlerde anlamını artırıyor. Tam da bu noktada kişisel yaşam alanlarımızda, ofislerde, ses frekansının deforme olduğu mekanlarda yüksek değerlerde ses yalıtımı sağlayan Knauf,  üstün performanslı çözümleriyle kullanıcısına ulaşıyor ve sessizliği mümkün kılıyor.

Diamant® ile maksimum ses yalıtımı

Alçıpan® çeşitleri arasında en yüksek ses yalıtımı sağlayan ürünlerden biri olarak öne çıkan Diamant®, ses yalıtımı özelliğinin yanı sıra darbe, nem ve yangın dayanımı özellikleri ile de benzerlerinden ayrılıyor.    

  • W111 ® Bölme Duvar Sistemi ile her iki tarafta tek kat 15 mm Diamant® uygulanarak 130 mm duvar kalınlığında 52 dB ses yalıtımı elde edilebiliyor.
  • W112 ® Bölme Duvar Sistemi ile her iki tarafta çift kat 12,5 mm Diamant® uygulanarak 61 dB ses yalıtımı elde edilebiliyor.
  • W115 ® Bölme Duvar Sistemi ile her iki tarafta çift kat 12,5 mm Diamant® uygulanarak 71 dB ses yalıtımı elde edilebiliyor. 

Fiber alçı teknolojisi Vidipan® ile 77 dB  ses yalıtımı

W115 Knauf Vidipan® Bölme Duvar Sistemi ile çift dikmeli 75 mm Duvar M Profili ve her iki tarafta 12,5 mm kalınlığında üç kat Vidipan® kullanılarak 77 dB ses yalıtımı elde edilebiliyor. 

Silentboard ile en ince duvarlar,en iyi çözümler

Gürültüyü kontrol altına alırken uygulanabilecek iç cephe duvar sistemlerinden bir diğeri olan Silentboard, çok sayıda kombinasyonla en iyi performans çözümlerini sunuyor.

  • W111 Bölme Duvar Sistemi ile her iki tarafta tek kat 12,5 mm Silentboard uygulanarak 75 mm duvar kalınlığında 54 dB W112 Bölme Duvar Sistemi ile her iki tarafta çift kat 12,5 mm Silentboard ve akustik DM Profil uygulanarak 70 dB ses yalıtımı elde edilebiliyor.
  • W113 Bölme Duvar Sistemi ile ise her iki yüzden üç kat 12,5 mm Silentboard ve akustik DM Profil uygulanarak 74 dB ses yalıtımı elde ediliyor. 

 

Knauf çözümleri geleneksel sistemlere kıyasla çok daha hafif olması, hızlı uygulanabilmesi ve daha yüksek performans sağlamasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Öte yandan Knauf Teknik Danışmanlık Hizmetleri sayesinde projelendirme aşamasında sistemlerle ilgili kapsamlı bilgi alınabiliyor ve uygulama detayları hakkında görüşülebiliyor. 

Komşu inşaat san.tic.ltd.şti.

FİRMAMIZ BÜNYESİNDE ÇALIŞAN DENEYİMLİ VE İŞİN EHLİ KADROLARIMIZI SANAYİ KURULUŞLARIMIZ,FABRİKALAR BAŞTA OLMAK ÜZERE VE HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMUŞ BULUNMAKTAYIZ,İŞ PROGRAMIMIZ: ÇALIŞMA VE AKTİF DEVAM EDEN İŞLERİMİZDEN DOLAYI ,PROGRAM DAHİLİNDE YAPILMAKTA DIR. TAAHHÜT EDİLEN GÜN VE SÜREDE İSTİSNALAR HARİÇ ZAMANINDA UYGULAMA VE İMALATLAR TESLİM EDİLMEKTEDİR.BÖYLELİKLE İNŞAAT YAPIMI ve MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜNDE GUNCEL UYGULAMAMIZLA ,SANAYİ KURULUŞLARIMIZ VE HALKIMIZA , a DAN z ye tüm YAPI ve ÇELİK SEKTÖRÜNDEKİ İHTİYAÇ VE İSTEKLERİNİ KARŞILAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.....

 

İNŞAAT İŞLERİ

TADİLAT İŞLERİ

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIMI

FABRİKA TADİLATI

MÜTEAHHİTLİK  HİZMETLERİ

YAPI TADİLATI

PROJELENDİRME HİZMETLERİ

A dan Z ye TÜM YAPI TADİLAT,TAMİRATI

ARSA PAYI KARŞILIĞI İNŞAAT

İZOLASYON VE TADİLATLARI

BİNA GÜÇLENDİRME

ÇATI TADİLATLARI

HAFRİYAT,KAZI,TAŞIMA

BOYA,BADANA,GENEL TADİLAT

BETON UYGULAMALARI

SAHA BETONU,ŞAP UYGULAMALARI

KALIP-DEMİR-DUVAR İMALATI

TADİLAT TAMİRAT  İŞLERİ

KABA İNŞAAT YAPIMI TAAHHÜT

ISI YALITIMI,MANTOLAMA İMALATI

İNCE İNŞAAT YAPIMI TAAHHÜT

KİLİT TAŞI,PAKE TAŞI,KARO,BORDUR

BİNA ÇEVRE DÜZENLEME,PEYZAJ

MUTFAK DOLABI İMALATI

AKILLI EV SİSTEMLERİ

MERMER İMALATI,UYGULAMA

İŞ TAKİBİ

ZEMİN DÖŞEME,SERAMİK,FAYANS

ÇELİK YAPI İMALAT VE MONTAJ

TESİSAT,VİTRİFİYE,ELEKTİRİK

 

DEKORASYON

ÇATI-İZOLASYON

BOYA BADANA İŞLERİ ÇATI AKTARMA
ASMATAVAN İŞLERİ ÇATI İZOLASYONU
BÖLME DUVAR İŞLERİ PANEL ÇATI
ZEMİN DÖŞEME,PARKE KENET ÇATI
GERGİ TAVAN KİREMİT ÇATI
KARTONPİYER ONDİLİN ÇATI
BÖLME DUVAR TRANPES ÇATI
DUVAR KAĞIDI ÇATI AYDINLATMA
DESENLİ BOYA POLİURETAN İZOLASYON
MUTFAK DOLAPLARI SÜRME İZOLASYON
MOBİLYA,AKSESUAR ZİFT UYGULAMA
MELAMİN KAPI,PANEL KAPI MEBRAN UYGULAMA
ÇELİK KAPI BODRUM İZOLASYONU
A dan Z ye TADİLAT TAMİRAT İŞLERİ TEMEL İZOLASYONU

 

TESİSAT İŞLERİ

KARMA YAPI İŞLERİ

SIHHİ TESİSAT İŞLERİ FORE KAZIK İŞLERİ
PİSSU SU TESİSAT KUYU TEMEL İŞLERİ
LOGAR,ALT YAPI TESİSAT SU DEPOSU İMALATI
GAZ TESİSAT  YANGIN SİSTEMLERİ
HAVA TESİSATI ASFALT UYGULAMA
YAĞMUR GİDERLERİ,MENFEZ ZEMİN DOLGU
TESİSAT TADİLATLARI İŞ MAKİNELERİ
VİTRİFİYE İMALAT,MONTAJ KEPÇE HİZMETİ
ELEKTİRİK TESİSATI UYGULAMA KIRICI HİZMETİ
KAMERA SİSTEMİ KAROT HİZMETİ
UYDU YAYIN SİSTEMİ HAFRİYAT TAŞIMA
HABERLEŞME SİSTEMİ NAKLİYE
AKILLI EV SİSTEMİ HATLARI TOPTAN YAPI MALZEMELERİ
GENEL TADİLAT TAMİRAT İŞLERİ BETON SATIŞI
 

 


İletişim Bilgileri

  • Adres: MEVLANA MAHALLESİ 854 SOKAK NO:1 KAT:2 - GEBZE/KOCAELİ
  • Telefon: İLETİŞİM 0262 643 74 47
  • Fax: 0262 643 74 47
  • Email: info@komsuinsaat.com.tr
KOMŞU İNŞAAT

© 2016. KOMŞU İNŞAAT www.www.komsuinsaat.com.tr