İLETİŞİM 0262 643 74 47

Bizden Haberler

YATIRIM

YATIRIM

En İyi Gayrimenkul Yatırımı Hangisidir?

en iyi gayrimenkul yatırımı

Birikimleriniz ile en doğru yatırımı yapmak için işe, detaylı bir araştırma yaparak başlayabilirsiniz. En iyi yatırımın hangi gayrimenkul olduğunu, hangi yatırım enstrümanı ile daha kazançlı çıkacağınıza karar vermek için; tarla, arsa, konut ve iş yeri seçeneklerini doğru analiz etmelisiniz.

Uzun Vadede Kazanç için Tarla Yatırımı

En kazançlı yatırım aracı olan gayrimenkul yatırımı ile birikimlerinizi doğru şekilde değerlendirebilirsiniz. Taşınmaz mallar arasında üretimi olmayan tek yatırım aracı topraktır. En lüks evleri inşa edebilirsiniz ama onun en kıymetli olanı değerli bir arazi üzerine inşa edilmiş olanıdır. Günümüzde artan nüfus etkisi ile gelişmekte olan büyük şehirler, her on yılda yaklaşık on km şehir dışına doğru büyümektedir. Eğer en az on yıllık bekleme opsiyonunuz varsa şehir merkezine yakın bir tarla en kazançlı yatırım aracı olan gayrimenkuldür. İlgili belediye tarafından imar durumu düzenlenip yapı inşa izni oluştuğunda arsa hüviyetine geçen tarla, yatırımcısı için en kazançlı yatırım olacaktır.

Orta Vadede Kazanç için Arsa Yatırımı

Artan nüfus ile beraber artan konut ihtiyacı için değerli hale gelen konut arazisi her geçen yıl değerine değer katmaktadır.Kolayca satılabilir olması ve yıldan yıla düzenli şekilde değerlenmesi arsa yatırımını en kazançlı gayrimenkuller arasına sokmaktadır. Eskilerin şöyle bir sözü vardır: “Eğer torununu düşünürsen tarla al, çocuğunu düşünürsen arsa al.” Arsa yatırımı etrafına yapılan inşaatların, yeşil alanların sayısı arttıkça değerine değer katar. Metrekare olarak 100 metrekarenin üzerinde bir arsa arazisi daha kazançlı yatırım enstrümanı olarak öne çıkar.

Kısa Vadede Kazanç için Konut Yatırımı

İster oturmak için olsun ister yatırım amaçlı olsun birikimlerinizi konut satın alarak değerlendirebilirsiniz. Konut fiyatları özellikle son on yılda sürekli olarak artış göstermektedir. Artan inşaat ve arsa giderlerinin yanı sıra yıllık enflasyon da konut fiyatlarını sürekli yukarı taşır. Hal böyle olunca değerlenmesini umarak konut satın almak karlı bir yatırım aracı olabilir. Satın alınan eve kiracı yerleştiğinde ek gelir imkanı bulabilirsiniz. Şehir merkezindeki evler kolay kiralanabilir, kira bedelleri de nispeten yüksektir. Bunun yanı sıra kar amaçlı satın alınan konut yatırımından en üst seviyede kazanç sağlamak için şehrin yeni gelişen bölgelerine ve yeni açılan ulaşım akslarına yakın semtlere yönelebilirsiniz.

Kira Geliri için İş Yeri Yatırımı

Tıpkı ev yatırımında olduğu gibi yıldan yıla değerini artırarak enflasyona karşı birikimlerinizi koruyan ve kira getirisi olan iş yeri. yatırımını tercih edebilirsiniz. Kira gelirleri konut kiralarına göre nispeten daha yüksek olan iş yeri yatırımını cazip hale getiren bir diğer etken de kiracının mülkü temiz ve bakımlı tutmak zorunda olmasıdır. Özellikle kurumsal firma kiracısı olan iş yer,i yatırımcısı bu yatırımdan karlı çıkacaktır.

 

Nasıl Zengin Olurum Diye Soranlara 7 Önemli Adım!

Sabah 9 akşam 6 çalışarak zenginliğe kavuşulamaz. Zenginlik için bir merdiven düşünün, basamakları tek tek çıkacaksınız. Ama dikkat! Öyle hoplamak yok, düşebilirsiniz.

 

Gerçek zenginlik zihindedir. Bolluk ve bereketin anahtarı da düşünce ve davranışta gizlidir.


1. Hayal kurun. Zengin olma hayalinden bahsetmiyorum. Sizin başarıdan başarıya koştuğunuz ortamı HAYAL edin...

2. Geliri artırın. Çalışan ZAM, esnaf KÂR ister ama oturup ‘Patrona bunu nasıl söylesem’, ‘Müşteriye nasıl daha değer katsam’ diye plan yapmaz. İşinizi geliştirin, ek sorumluluk alın, değerinizi patrona ve müşteriye somut olarak ortaya koyun.

3. Gelirinizden az harcayın. Böylece BİRİKİM için para kalır. Her ay bir isteğinizden feragat edip bütçeyi kısın.

4. FIRSATI bilmeyen, fırsata erişemez. Zengin arkadaş çevresi kurun, zenginler sosyal ortamda hep FIRSAT ve yatırım konuşur.

5. RİSK almadan zengin olunmaz. Değişimi kucaklayın. Cesaretinizi toplayın, ölçülü, size uygun risk alın.

6. EN ÖNEMLİLERİNDEN BİRİSİ DE YATIRIM:

Yatırım yapmadan para çoğalmaz.Birikiminizi çeşitlendirip (döviz, altın, mevduat), uykularınızı kaçırmayacak şekilde yatırıma çevirin. Çalışan para paslanmaz.

7.BUNLARI DA UNUTMAYIN...

-‘Hayalleriniz sizi korkutmuyorsa, doğru hayalleri kurmuyorsunuz’ Richard Branson

-En büyük zenginlik, en az şeye istek ve ihtiyaç duymaktır.

-Sahte hayat yaşamayın. Zengin gözükmek kimseyi zengin etmemiş.

-Zenginler illa zengin olanla değil, ona farklı şekillerde değer katanlarla zaman geçirir.

 

 

Gayrimenkul yatırımı yapacaklara 10 tavsiye!                                           

Yatırım

Yatırım ve yatırım çeşitlerini açıklamaya başlamadan önce, ilk başta tasarruf kavramına kısaca değinmek gereklidir. Tasarruf, insanların belli başlı temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra ellerinde kalan parayı saklamaları olarak tanımlanabilir. Yatırım kavramı ise, tasarruf edilen belli bir miktar parayı, çeşitli araçlardan faydalanarak büyütmek -ya da en azından muhafaza etmek- anlamına gelir.

Bu yazımızda, yukarıdaki tanımda “çeşitli araçlar” şeklinde ifade ettiğimiz belli başlı yöntem ve enstrümanlara, başka bir deyişle yatırım türlerine ve araçlarına daha yakından göz atacağız.

Yatırım Türleri

Tasarruf edilen parayı artırmak için tercih edilebilecek birden fazla yöntem mevcuttur. Yatırım türleri, temel olarak finansal yatırımlar(mali yatırımlar olarak da bilinir) ve üretim yatırımları olmak üzere iki gruba ayrılır. Üretim yatırımlarını genel olarak AR-Ge, tesis satın alma/büyütme, fabrika inşası gibi üretime dayalı yatırımlar olarak tanımlamak mümkündür. Bu yazıda, doğrudan ürün alım satımı yapmadan, genelde var olan bir değere ortak olmak ya da onu kısmen satın almak ve değer artışlarından kâr elde etmek mantığı ile işleyen, tasarruf edilen parayı değerlendirme seçeneği olarak hem küçük hem de büyük yatırımcıların sık tercih ettiği finansal yatırım araçlarına odaklanacağız.

Özellikle de son yıllarda teknolojinin ilerlemesi ve dünyanın dijitalleşmesi ile birlikte daha çok kişinin ilgisini çeken ve çok daha kolay ulaşılabilir hale gelen finansal piyasalar, günümüzde büyük küçük pek çok yatırımcıya kâr elde etme fırsatı sunmaktadır. Aşağıda, finansal piyasaların sık tercih edilen yatırım araçlarına kısaca değineceğiz.

Yatırım Araçları(Finansal Piyasalar)

Piyasada “En iyi yatırım aracı hangisidir?” gibi sorular sık sık sorulsa da, aslında bu sorunun basit ve net bir cevabı bulunmamaktadır. Öyle ki yatırımcılar farklı dinamiklere ve risk faktörlerine sahip olan bu araçları detaylı bir şekilde inceleyip hangisini/hangilerini kullanmak istediklerine -gerekirse uzman görüşlerine de başvurarak- kendileri karar vermelidir.

 

  Gayrimenkul yatırımı yapacaklara 10 tavsiye!

 

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında  artarak 140 298 oldu olduğunu görüyoruz. Konut satışlarında, İstanbul 23 471 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 945 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, 7 575 konut satışı ve %5,4 pay ile  izmi r  izlediğini görmekteyiz. Konut satış sayısının düşük olduğu illere baktığımızda sırasıyla 28 konut ile Şırnak, 29 konut ile Ardahan ve 35 konut ile Hakkari olduğunu gözlemliyoruz.Yatırım yaparken dikkat etmemiz gereken altın kural az talep dengesine bakmak olduğu bu veriler ışığında  daha net anlaşılıyor.

 
Yabancılara 2017 yılı Eylül ayında 2 236 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %75,2 artarak 2 236 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2017’de ilk sırayı 797 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 520 konut satışı ile Antalya, 119 konut satışı ile Aydın, Bursa ve Trabzon izledi görüyor ve yatırımlar için İstanbul'u seçmek akıllıca olacaktır.

"YÜKSEK KAZANÇ İSTEYEN GAYRİMENKUL ALSIN"


, gayrimenkulde yüksek kazancın püf noktası konum,bilgi, sabır,doğru zamanlama ve yatırım uzmanlarından yardım almak  


Her zaman dilimin de kazançlı fırsatların olduğunu ama en kazançlı teklifin hangisi olduğuna bakmak için iyi bir bilgiye ihtiyaç duyulduğunu ,kulaktan dolma bilgiler ile yatırım yapmak büyük zararları beraberinde getirebileceğini gözden kaçırmamak lazım.

 

Gayrimenkul yatırımı yaparken doğru ve en yüksek kazançlı yatırım için dikkat etmenizde faydalı olacağını düşündüğüm  bilgiler;

 

1.Yatırım yapacağınız illerin gelişme aksı dikkate alınmalı
2.Yakın sürede süratle değerlenme potansiyeli bulunan bölgeler tespit edilmeli. Bu bölgelerde  ucuzken alınan gayrimenkuller orta vadede yüksek getiri sağlar.
3.Alışveriş merkezi, hastane, üniversite gibi büyük devlet ve özel sektör yatırımları, o bölgenin ticari değerini, oradaki gayrimenkul fiyatlarını yükseltir. Bu nedenle bölge seçimi yaparken bu gelişmeleri takip etmek gerekir
4.Gayrimenkullerin değerini etkileyen en önemli faktörlerden biri de ulaşımdır.Büyükşehirlerde konut sektöründe en önemli etkeni oluşturur.
5.Alınacak konutun imar ve iskan izinlerinin varlığı da araştırılmalıdır
6.Sorunsuz tapular olmalı
7. Doğal afetler deprem,sel vb olaylarda dayanıklılık durumu araştırılmalı
8. Gayrimenkul konusunda dikkat edilecek husus gayrimenkulün lokasyonun da ve çevresinde ekonomik güçleri yüksek yani zenginlerin tercih ettiği bölgelerde yapılacak yatırımların her zaman avantajlı olduğu unutulmamalı
9.Alım satım esnasında düzenlenecek kontratlarda da detaylara dikkat edilmesi gerek
10.Gayrimenkul yatırımı için uzman desteği almak faydalı olacaktır

 

Risksiz Yatırımlar: Hangi Yatırım Araçları Daha Az Risklidir?

Risksiz yatırım konusu yerli yatırımcı için hiç de önemsiz değil. Öyle ki güncel verilerine göre, Türk yatırımcılar toplam tasarruflarının büyük kısmını TL veya döviz mevduatı ile devlet tahvili ve hazine bonosunda değerlendiriyor.

Tasarruflarını değerlendirmek ve tasarruflarını kârlı hale getirmek isteyen yatırımcılar için, çok çeşitli  yatırım araçlar ı  bulunuyor. Örneğin bir yatırımcı mevduat, sabit getirili menkul kıymetler, hisse senetleri, yatırım fonları veya bireysel emeklilik gibi yatırım araçlarını kullanarak tasarruflarını kanalize edip kârlı hale getirebiliyor.

 

Ancak, risksiz yatırım söz konusu olduğunda seçenekler daralıyor ve kârlılık bariz bir şekilde düşüyor. Çünkü temel olarak, minimum düzeyde bile olsa, belirli bir risk seviyesine girmeden kârlılık elde etmek pek de mümkün olmuyor.

Risksiz Yatırım Araçları Nelerdir?

Risksiz yatırımlar, önceden bilinen bir getiri sağlayan ve volatilitenin sıfır olduğu ve dolayısıyla zaman içinde değerinin değişmeyeceği yatırımlardır. Kârlılık ve riskin doğrudan ilişkili olduğu göz önüne alındığında, risksiz yatırımlar düşük getiriler sağlamaktadır.

Her ne kadar risksiz yatırım denilebilse de her yatırımın düşük de olsa bir riski barındırdığını unutulmaması gerekir. 

 

Sabit Getirili Menkul Kıymetler

Düşük riskli yatırım için tercih edebileceğiniz çok çeşitli sabit getirili menkul kıymetler vardır. Örneğin, paranızı kısa vadede değerlendirmek istiyorsanız repo işlemlerini; orta ve uzun vadeyi tercih ediyorsanız farklı itfa tarihlerine sahip bono ve tahvilleri alabilirsiniz.

 

Risksiz Yatırımlarda Yüksek Getiri Nasıl Elde Edilir?

Risk almadan yüksek getiri elde etmek kolay değildir. Düşük riskli yatırımlar yüksek kârlılık getirmezler. Ancak, riski olabildiğince düşük tutup daha yüksek getiri elde etmek mümkün olabilir. Mesela yatırım portföyünüzü hisse sened i gibi farklı varlıklarla çeşitlendirerek daha yüksek getiriler elde edebilirsiniz.

 

Çeşitlendirin

Yatırımda riski azaltmanın en iyi yollarından biri, tüm yumurtaları tek bir sepete koymamak, yani paranızı farklı yatırımlara dağıtmaktır. Tek bir yatırım seçeneğine karar verirseniz, kötü bir sonuç alma riskiniz yükselir ve bu da sermayemizin bir kısmını veya tamamını kaybetmemize neden olabilir.

Bunun aksine, çeşitli varlıklarla çeşitlendirilmiş bir yatırım portföyü oluşturarak, tüm paranızı kaybetme riskini azalabilir ve daha yüksek getiriler elde edebilirsiniz. Çeşitlendirme riski azaltır çünkü teorik olarak paranızın tamamını kaybetmeniz için her şeyin ters gitmesi ve tüm yatırımlarımızın aynı anda kötü sonuçlar getirmesi gerekir.

Öte yandan, çeşitlendirme sadece yatırım yaptığımız varlık türünü değil; farklı coğrafi alanlardaki ya da ülkelerdeki fırsatları değerlendirmek için de uygundur.

Riski Anlayın

Düşük riskli mevduat ya da sabit getirili menkul kıymetlerin yer aldığı portföyünüze farklı varlık türlerini dahil ederken aldığınız risklerin de farkında olmanız gerekir.

Volatilite, yatırım alanında sıklıkla kullanılan bir risk ölçütüdür. En anlaşılabilir şekilde anlatmak gerekirse volatilite, yatırıma konu bir varlığın fiyatının belirli bir zaman aralığındaki ortalama değerinden ne kadar saptığını ölçer. Volatilite ne kadar yüksek olursa, risk de o kadar fazla olur, ancak potansiyel kazanç da artabilir, çünkü sapma hem negatif hem de pozitif olabilir.

Sonuç olarak, yatırım sürecinde, risk almadan yüksek getiri elde etmek kolay olmasa da çeşitlendirme yaparak riski minimum düzeyde tutup getirileri yükseltmek mümkün olabilir.


İletişim Bilgileri

  • Adres: MEVLANA MAHALLESİ 854 SOKAK NO:1 KAT:2 - GEBZE/KOCAELİ
  • Telefon: İLETİŞİM 0262 643 74 47
  • Fax: 0262 643 74 47
  • Email: info@komsuinsaat.com.tr
KOMŞU İNŞAAT

© 2016. KOMŞU İNŞAAT www.www.komsuinsaat.com.tr